Lycka ger Lyster

Vårda din hy

Det är viktigt att lära sig sköta sin hy på rätt sätt. Man tvättar sitt ansikte en eller flera gånger per dag så det är värt att lägga ner lite extra tid på det så att det blir ordentligt gjort för att inte huden ska torka ut eller bli irriterad.

-young-woman-putting-cream-on-her-face-wearing-a-towel-in-the-bathroom

Tvätta varsamt

Börja med att tvätta ditt ansikte genom att använda en rengöringskräm tillsammans med ljummet vatten. Det varma vattnet behövs för att kunna lösa upp smutsen på din hud men tar man för hett vatten riskerar man att istället torka ut sin hy. Badda sedan ansiktet med en handduk tills det blir torrt istället för att torka det.

Vitaminboosta huden

När man rengjort ansiktet så vill man återfukta med ansiktsvatten. Detta kan man applicera på en bomullspad och badda hela ansiktet, se till att vara extra noga med exempelvis T-zonen om du har en fetare hudtyp. Smörj sedan in ditt ansikte med ett serum som är en riktig vitaminboost för huden.

Återfukta ordentligt

Det är också viktigt att använda en bra dag- eller nattkräm. Nattkrämen ska gärna vara lite fetare än dagkrämen och dagkrämen bör innehålla solskyddsfaktor som skyddar dig under dagen. Sist men inte minst så bör du se till att använda en bra ögonkräm. Huden där är mycket tunnare där än den övriga och behöver den extra fukt som ögonkrämen innehåller.