Lycka ger Lyster

Våra bästa tips – hälsa

Det finns en enkel lista att följa för att leva ett mer hälsosamt liv. Tyvärr finns det tusentals olika listor och de säger alla olika saker. Vi har gått igenom och provat massvis med saker genom åren och kommit fram till att de här tipsen fungerar bäst: 

Sömn

Ett uttjatat tips men det har blivit uttjatat just för att det fungerar och är ett gott råd att ge. Under sömnen får hjärnan tid att sortera all ny information och lägga infon i rätt fack. Det är också ett sätt för kroppen och hjärnan att samla på sig nya energidepåer som du kan använda när du vaknar.

Alla har olika sömnbehov. Vissa behöver sina åtta timmar för att klara dagen: andra blir slö hela dagen för det känns som de har sovit för länge. Dessa människor kanske bara behöver sju eller sex timmar sömn per natt. Sedan finns det människor som behöver lite mer sömn. Man får helt enkelt prova sig fram tills man hittat en sömnlängd som gör en piggare.

 Att vara glad

Ingenting gör större skillnad för hälsan än humöret. Känner man sig nere och olycklig är det lätt att äta för mycket eller för lite, det varierar från person till person. Är man glad ser man på livet med öppna ögon och är villig att prova nya saker, samt att ens humör påverkar andra också. En glad inställning kommer göra livet mer positivt. Båda kropp och själ stärks av glädje. Lycka ger lyster!