Lycka ger Lyster

Vad har du för hudtyp?

Det är viktigt att ha koll på vilken hudtyp man har. När du vet detta så blir det enklare att välja produkter för din hud. Som oftast så kan man ta reda på detta efter man duschat och rengjort sig ordentligt. Har man inte koll på vilken hudtyp man har så kan det bli så att man använder sig av fel produkter och som inte alls hjälper till och göra exempelvis en torr hud ännu torrare.

Då du har duschat och rengjort din hud så ska du känna efter hur den känns. Detta ska göras innan du lägger någon produkt och arbetar in den i huden. Om den känns stram och är lätt irriterad så är det förmodligen en torr hud. Om den känns glansig så är det en fet hy, du kan ta en pappersbit och trycka den mot din hud. Om det blir fläckar så har du en fet hy. Det kan också vara en blandning av båda då kan vissa delar vara strama och andra glansiga. Om det inte känns något alls så har du mest trolig en ganska normal hudtyp.

Även om man har en normal hudtyp så gäller det att använda sig av bra produkter för sin hud. Idag så kan du beställa det som passar dig online. För dig med torr hy så gäller det att tillföra sebum och talg som är naturligt för huden. Om du har en fet hy så är det förmodligen för mycket av sebum och talg och du har behov av produkter som håller detta i schack. Även fast man har en normal hudtyp så är det viktigt att man använder sig av bra produkter som tar hand om din hud på bästa sätt.