Lycka ger Lyster

Träna dig friskare

Må bra är väl något som alla vill göra, men långt ifrån alla gör det. Som tur är så finns det många sätt på vilka man kan må bättre. Ett av dessa är genom träning. Just träning och träningens positiva effekter på kroppen är något vi tänkte titta närmare på nedan.

Träning

En av de mest uppenbara effekterna av att börja träna är så klart att konditionen förbättras samtidigt som muskelstyrkan ökar. Detta leder i sin tur till att man orkar mer och blir mindre trött, mer energi helt enkelt.

En annan positiv effekt av träning är kroppens energiförbrukning ökar, vilket i sin tur ökar fettförbränningen, något som motverkar övervikt.

Ökad ämnesomsättning, sänkt blodtryck, stärkt immunförsvar, stärkt benstomme är några andra positiva effekter som träning och motion medför. Dessutom värkar träning anti-inflammatoriskt och smärtlindrande.

Även hållningen går att förbättra genom träning, något som nog inte så många känner till. En bra hållning hjälper dessutom till att öka blodcirkulationen samt få en bättre andning.

Träning och motion är inte bara nyttigt för kroppen utan också för själen då träning motverkar stress, ångest och minskar risken att drabbas av depression. Detta på grund av att träning ökar kroppens produktion av dopamin, serotonin och endorfiner, som gör att man mår bra.

Även hjärnan mår bra av träning då nybildningen av hjärnceller ökar i hippocampus något som stimulerar minnet och inlärningen.

Huvuddelen av informationen i den här artikeln är hämtad från den här sidan.