Lycka ger Lyster

Tips för daglig hygien

Coronapandemin har gjort att allt fler förstått betydelsen av att sköta sin dagliga hygien ordentligt. Att tvätta händerna borde vara en självklarhet, men det är dock inte alla som vet hur de gör det på bästa sätt. Det räcker inte med att bara skölja händerna i vatten. Det krävs även bra produkter och regelbundet tvättade. Här kan du läsa mer om de bästa tipsen för den dagliga hygienen.

Använd handsprit

Enligt Folkhälsomyndigheten är god handhygien det viktigaste för att förebygga smittspridning. När du inte kan tvätta händerna, exempelvis när du är utanför hemmet, är handsprit och handdesinfektion det bästa sättet för att hålla en god handhygien. Vid regelbundet användande är det viktigt att använda bra produkter med vårdande ingredienser för att inte torka ut händerna. Klicka dig vidare här för att hitta ekologiska och återfuktande premium-alkogel i praktiska små flaskor.

Tvätta händerna på rätt sätt

Tvättar du händerna noggrant med tvål och vatten i minst 30 sekunder? Det är nämligen det som rekommenderas för att händerna ska bli ordentligt rena. Det kan verka onödigt mycket, men faktum är att det krävs för att du ska komma åt bakterier och smuts mellan fingrarna, uppe på händerna och under naglarna. Att hålla händerna rena är mycket viktigt i pandemitider för att minska risken för smittspridning.