Lycka ger Lyster

Ta hand om huden

Huden är kroppens största organ och av den anledningen också något man bör ta hand om på allra bästa sätt. Här kommer några bra tips på hur man kan ta hand om sin hud så den alltid är fräsch och fin.

Att tvätta huden 1-2 gånger per dag är viktigt för att den ska hållas ren och fräsch. Något som också är viktigt är att använda bra produkter som är skonsamma mot huden. Använd inte tvål då detta tenderar att torka ut huden. Ett bra tips är att använda sig av ekologiska hudvårdsprodukter då dessa är helt naturliga, vilket är bra för huden. Viktigt är också att man ser till att återfukta huden på ett bra sätt.

Förutom att tvätta huden och använda produkter spelar så klart många andra faktorer in, som till exempel vad man stoppar i sig. Grönsaker och frukt är sådant som man definitivt bör äta mycket av eftersom dessa innehåller olika typer av antioxidanter som är bra för huden. Ett bra tips är att äta frukt och grönsaker i alla färger, som till exempel spenat, grönkål, blåbär, katrinplommon, jordgubbar, hallon och granatäpple.

Andra faktorer som också spelar in är till exempel sömn, motion och rökning. Rökning är något som man definitivt bör sluta med om man vill ha en fräsch hud. Sömn däremot ska man se till att få tillräckligt av, samtidigt är det också bra att motionera eftersom detta ökar blodtillförseln till huden, vilket gör att den stärks.

En annan sak man skall se upp med, som det dock är lätt att det blir för mycket av, är att sola alltför mycket eftersom detta gör att huden åldras i förtid, samtidigt som risken också ökar att drabbas av hudcancer.