Lycka ger Lyster

Ta hand om fötterna

4022-toes

Sommaren är här och det är dags att låta fötterna vara mer fria. Känner du dig inte helt redo för att visa dina fötter finns åtgärder att tillta. Det är inte ovanligt att drabbas av olika typer av fotbesvär och det går att åtgärda dem. Oftast handlar det om att bära rätt typ av skor. Med hjälp av en specialist kan man identifiera problemet och få sommarfina fötter med ett par enkla medel.

Vanliga besvär

Det finns många olika slags fotproblem och några är vanligare än andra. På Doktorn.com kan du läsa om flera av dem. Ett av de vanligaste fotproblemen är hallux valgus. Det är ett ärftligt fotproblem och tillkommer om man använder trånga skor för ofta. Det går att förebygga problemet med gymnastik samt att använda bredare skor. Vid allvarliga besvär kan även operation vara ett alternativ.

Om du upplever att du har extra mycket fotsvett kan det vara för att dina svettkörtlar skapar mycket svett på grund av en hormonell bristning eller en ojämn temperatur. Du kan åtgärda problemet genom att använda en speciell kräm eller spray, från apoteket, och duscha samt lufta dina fötter ofta.

Nagelsvamp är något som de flesta får någon gång. Det är en vanlig åkomma som kräver behandling för att bli av med den. Svampen sätter sig på tånaglarna och ger smärta samt en gulaktig färg.

Ta hjälp av specialist

Om du lider av fotproblem bör du ta hjälp av en professionell fotvårdsspecialist för att lindra eller bli av med besvären. Akilles Fotvård är en klinik specialiserad på just fotvård. På deras hemsida hittar du en hel del information om olika fotbesvär samt hur du kan åtgärda dem för att få fina och friska fötter igen. Du kan även boka en tid på kliniken för att få hjälp att identifiera och åtgärda ditt fotproblem.

Fötterna är med dig varje dag och det är viktigt att de mår bra för att du ska kunna må bra. Tveka därför inte att uppsöka hjälp om du misstänker att du drabbats av ett allvarligare fotproblem.