Lycka ger Lyster

Må bättre med rätt personer i din närhet

Energitjuvar är ett relativt nytt begrepp som inte alla känner till. Men beskriver man vad en energitjuv är brukar de flesta känna igen typen. De här personerna gör allt, medvetet eller omedvetet, för att sänka personer i sin omgivning och på så sätt själva känna sig starkare och säkrare på sig själva. De kan till och med utsätta personer som står dem nära, som syskon och sina närmaste vänner för denna behandling.

Glada människor

Fult spel som får dig att må dåligt

Det är inte alltid så lätt att se att en person i din närhet är en energitjuv. De kan vara hur trevliga och gulliga som helst ena stunden, för att sedan – ofta på något sätt maskerat – få dig att tappa sugen totalt. Det kan vara kolleger som tar åt sig äran för något du har uträttat, kanske lyckas de till och med få dig själv att tro på att det är kollegan som har gjort jobbet. I samtliga fall handlar det om människor som du far illa av att vara tillsammans med och i många fall krävs det tyvärr att du helt bryter kontakten med personen för att rädda dig själv.

Att göra slut med vänner eller närstående

Det är inte lätt att bryta med någon närstående, men riktiga energitjuvar går inte att stoppa genom att prata med. Försöka går ju, men oftast slutar det med att man ändå måste bryta kontakten. Det kan vara jobbigt i början, men för sin egen skull måste man. För ingen person är viktigare i ditt liv än du själv och livet är för kort för att omge sig med personer som stjäl all din energi och glädje. Tänk på att du istället kommer att lära känna en ny person som ger dig skratt och lust istället. Och det är precis vad du är värd.