Lycka ger Lyster

Lyckan att bli gravid

Att få bära på ett barn är många kvinnors dröm. Ibland kan det dock ta hjärtskärande lång tid innan man blir gravid och undrar varför. Här finns några tips som sägs vara bra att följa för att öka chanserna att bli gravid. 

Bra hälsa

En kvinna vid god hälsa har mycket starkare chanser att bli gravid. Att röra på sig är en viktig ingrediens för att hålla kroppen i gång och i toppform. Blanda kondition och styrka under dina träningspass.

Ät gott och välj bra varor. Undvik dåliga fetter och allt för mycket socker. Kör tallriksmodellen: en fjärde del kolhydrater i from av pasta och potatis, en fjärde del proteiner såsom kyckling och rött kött samt två fjärdedelar grönt. Är man väldigt aktiv kan man även äta en smörgås och öka på mängden kolhydrater. Så klart ska man fortsätta äta bra och rätt under graviditeten också så dessa rutiner är bra i flera steg av livet.

Undvik att dricka för mycket alkohol och fimpa. Alkohol påverkar hela kroppen, detsamma med rökningen och ingenting är till det positiva.

Kosttillskott kan också hjälpa. Många kvinnor lider exempelvis av järnbrist och under vintermånaderna kan vi behöva lite mer D-vitamin då solen inte lyser lika länge. Gå på ett läkarbesök och se till att du inte lider av några brister. Eller så kan du kolla in Graviditetskollen.se, de säljer flera olika receptfria kosttillskott och har även hela paket för den som anser att de har svårt att bli gravid.

Lugn vardag

Att leva ett stressfritt liv är nästan omöjligt och den mänskliga kroppen kan hantera normal stress. I många fall blir ens fokus och beslutsfattning bättre under stressande situationer. Men stressen när man oroar sig eller har ångest är aldrig en bra stressform och man ska inte jaga upp sig i onödan. Försök att hålla borta de dåliga tankarna och tala gärna med en läkare eller barnmorska om du blir orolig över dina graviditetschanser. Antingen så berättar de varför du inte ska oroa dig eller så startar de en utredning. I vilket fall som helst är det bättre än att leva i okunskap.