Lycka ger Lyster

Konditionsträning för hälsan

Det är dags att börja konditionsträna. De hälsosamma effekter på kropp och sinne som uppnås med hjälp av regelbunden konditionsträning är oslagbara. Det finns få saker som genererar så mycket dopamin som löpning och träning.

Motion

Kurera.se kan du ta del av flera råd och tips för dig som vill börja träna. Där kan du bland annat läsa att bättre kondition ger en starkare hjärtmuskel – vilket i sin tur betyder att ditt hjärta inte behöver slå lika många slag per minut. Ditt hjärta får alltså ta det lugnare när du vilar om du har bra kondition.

Bli smartare

Men det finns fler fördelar än att ditt hjärta blir starkare. Du blir faktiskt smartare. Konditionsträning ger dig en bättre psykisk balans och ett starkare immunförsvar. Inlärningsförmåga, minne och koncentration blir bättre.

Flera möjligheter

För vissa är det jobbigaste att faktiskt ta sig ut för att röra sig. Det borde inte vara en anledning till att inte motionera. Är exempelvis vädret dåligt finns det många möjligheter att röra sig inomhus. Antingen kan du bli medlem i ett gym eller helt enkelt skaffa en motionscykel att ha hemma. Fördelen då är att du kan kombinera nytta med nöje – du kan till exempel se ett avsnitt av din favoritserie medan du tränar.

Det finns faktiskt flera möjligheter för dig som faktiskt vill börja träna din kondition men som ännu inte har börjat göra det. Efter du har tränat inomhus ett tag kan du ge dig ut i naturen. Vill du få bättre kondition kan du träna innebandy, cykla, gå snabba promenader samt träna skidåkning, dans eller aerobics – alla är riktigt bra motionsformer och säkert kommer du att tycka att åtminstone en av dem är riktigt rolig.