Lycka ger Lyster

Hållningens del i skönhetsekvationen

Dra in magen, sträck på ryggen. Många av oss gör det naturligt när vi vill imponera, vare sig det är romantiskt eller professionellt. En bra hållning har dock ett så mycket större värde än så.

businesswoman with laptop computer in office

Ergonomi på jobbet

Ett kontorssittande jobb är oftast där vi spenderar mest tid i samma ställning. En hopsjunken position sliter på hela kroppen, oavsett ålder eller vad vi gör.

Fler och fler arbetsplatser har höj och sänkbara bort vilket gör det möjligt att växla mellan sittande och stående men det är inte alltid det räcker. Även i stående ställning kan man ha dålig hållning och ”hänga” med kroppen.

Man kan inte sitta som en ostbåge under långa perioder utan att rygg och nacke tycker att det blir jobbigt. Försök att håll dig så rak du kan under tiden du arbetar.

Problem från dålig hållning

När man gör det slappnar ryggen av och ryggkotorna pressas ihop vilket i sin tur ger belastning på nervceller som befinner sig där emellan. Detta retar i sin tur muskulaturen som i slutändan krampar.

Om man inte har löst ergonomin i tid så är den bästa lösningen att gå till en naprapat som denna för hjälp den uppkomna problematiken.

Förutom muskelproblematiken som vi alla känner till så påverkar det även allt från andningen som blir ytligare och mindre syrerik vilken kan leda till många problem både långsiktigt och kortsiktigt.

Effekter

När du väl tagit tag i din hållning och påminner dig själv då du märker att den inte är korrekt kan du märka stora effekter. Det kanske inte märks direkt men efter ett par dagar så kommer du känna dig mycket piggare och mindre ont i rygg och nacke.

För det första så ökar blodcirkulationen och du får en mer balanserad ämnesomsättning. Detta ökar i sin tur välbefinnandet. Då andningen även blir mer kontrollerad brukar man kunna känna sig lugnare och minska möjlig stressproblematik.

Förutom att förbättrad blodcirkulation förbättrar hud och många andra saker gör allt detta tillsammans att du upplevs som en mer hälsosam person. Du kommer att må så mycket bättre och du kommer att orka med så mycket mer både på ditt arbete och din fritid.