Lycka ger Lyster

Genvägar till skönhet

Genvägar till skönhet alltså, säkerligen så rynkar några av er på pannan redan nu och undrar vad detta ska innehålla för fuffens, skönheten kommer ju inifrån brukar det ju heta. Nu tänkte vi dock berätta om ett par tricks för utsidan. 

Det är förstås så att det inte finns några genvägar till skönhet på ett naturligt sätt, men det finns metoder som rätt använda inte behöver innebära någon risk för hälsan. Vi tar upp två exempel.

Hårförlängning

Hårförlängning

Enligt gamla normer och traditioner så har det alltid varit populärt att kvinnor ska ha långt svallande hår. Faktum är att det varit ganska så ovanligt med korthåriga kvinnor , och märkligt nog så är det fortfarande en del som ser kort hår som ett politiskt ställningstagande. Oavsett vilket så kan vi nog slå fast att folk (förhoppningsvis åtminstone) inte längre i någon större utsträckning lägger någon som helst annorlunda värdering mellan lång- och korthåriga.

Hursomhelst, oavsett om man är korthårig eller har lite längre hår så kan det ju vara någon speciell frisyr man skulle vilja ha – tillfälligt eller under en längre period. Då kan en hårförlängning vara en smart lösning. Faktum är att det inte heller behöver bli så dyrt. Ta en titt här exempelvis. Det är Pozehair.se som säljer billigt löshår i syntetiskt material  och finns i många olika utföranden; clip on ponytails, luggar och så vidare.

Soldusch

Att få färg på kroppen utan att behöva vistas i solen – för att man inte har möjlighet till det under vintern eller om man helt enkelt bara vill bättra på den man redan fått under sommaren, det är inget nytt. Brun-utan-sol-krämer har funnits länge, och solarium likaså. En något nyare företeelse är däremot något man kallar för soldusch. Det går i stora drag ut på att kroppen blir höghastighetssprutad på med något som kallas för DHA-partiklar, det vill säga ämnet dihyrdrocy-aceton.

Av detta så ska kroppen anta en mer solbränd ton som håller i sig under en kortare tid. Att det är något som innehåller aceton känns kanske som gjort för att huden ska torka ut. Men faktum är att det nu har kommit ekologiska varianter av spraytanning, som förhoppningsvis ska vara skonsammare mot huden.