Lycka ger Lyster

Ge ditt hår mer lyster

Platt och tråkigt hår är nog något vi alla har upplevt ibland. Och det är ju något vi alla helst skulle vilja undvika. Och medan det inte alltid finns en enkel lösning på situationen, kan du åtminstone ta del av några av de nedanstående tipsen och förhoppningsvis ge ditt hår mer lyster.

Tvätta inte håret för ofta

Att hålla håret rent är självklart viktigt. Men du bör samtidigt vara noga med att inte tvätta håret allt för ofta. Om du är eller en gång varit en av dem som tvättar håret dagligen har du säkert också haft en hel del problem med håret. Genom att tvätta det mer sällan kommer du också se förbättringar på sikt. Håret kan många gånger se sitt bästa ut en hel dag efter din senaste tvätt.

Var försiktig med värmestyling

Värmeverktyg kan vara otroligt praktiskt och snabbt ge dig nya, spännande frisyrer. Men de sliter också på håret och kan snabbt göra det torrt och frissigt om du inte är försiktig. Värmeskydd är ett absolut måste och du ska helst aldrig hantera håret med varmare temperaturer än 180 grader för att minska risken för skador på det.

Skydda håret från solen

Det är faktiskt inte bara huden som bör skyddas från solens strålar. Håret kan i sin tur också påverkas och det gäller att du tänker på detta när du ska ge dig ut under dagen. Ett leave-in balsam kan vara ett bra val. Om du dock har planerat att vara ute längre och i riktigt stark sol kan du faktiskt använda ett värmeskydd med SPF för att verkligen ge håret bästa möjliga förutsättningarna.