Lycka ger Lyster

Ekologisk Hudvård

Naturlig hudvård är en tydlig trend idag. Vi har börjat inse att det inte är nyttigt med alla konserveringsmedel och syntetiska doft- och färgämnen i produkterna som vi applicerar på kroppen. ”No ’poo”-trenden, att inte använda schampoo, blir allt vanligare och är ett tecken på hur vi ser på hudvård på 2010-talet.

kvinna som vårdar sin hud

Se därför till att köpa ekologiska produkter när du handlar tvättmedel, schampo, tvål och kosmetika. Då vet du att man har använt sig av obesprutade, giftfria ingredienser när man blandat produkten. Vill du vara säker på att din hudvårdsprodukt är gjord på ett bra sätt, leta alltså efter en ekologisk märkning. Du minskar då också risken för att få en allergisk reaktion jämfört med en icke-ekologisk produkt. Dessutom är de icke-ekologiska produkterna ofta miljöfarliga och kan verka hormonstörande både för människor och djur när det släpps ut i våra vatten.

Tyvärr är det dock ganska krångligt att erhålla en sådan märkning, så långt ifrån alla ekologiska produkter har det.

Ekologiska hudvårdsprodukter visar sig ofta fungera särskilt bra för allergibenägna då man använder sig av mindre parfym, som ofta är naturligt framställd av eteriska oljor dessutom. Är du ändå osäker på om en produkt funkar för dig, gör det gamla hederliga underarmstestet – applicera lite av krämen/tvålen/medlet på din underarm och vänta 30 minuter. Uppstår ingen reaktion så är det fritt fram.