Lycka ger Lyster

Bra produkter till mamma och barn

mommy baby mother_186864950

Innan det är dags att föda, gäller det att skaffa sakerna man kommer att behöva under första tiden. Och en hel del av sakerna kan gynna både mamma och barn!

Först det första gäller det att underlätta för mamma och pappa. I Finland har man ett fantastiskt system där varje ny förälder får ett kit från staten som ska räcka under barnets första år. Tyvärr finns inget sådant system i Sverige, men ett finsk företag har faktiskt börjat sälja liknande paket till hela världen. Strunta i att kånka omkring på din stora mage i butik efter butik och få allt hemlevererat. Via https://www.finnishbabybox.com/ kan du få hem en sovplats för barnet, kläder, blöjor, nappflaskor och mycket mer!

Ett litet barn har känslig hy. Små barn ska inte badas så oftast men kan få problem med utslag och röd stjärt av sina blöjor. Det finns många bra krämer för röda stjärtar, och dessa krämer är så feta och naturliga att de fungerar utmärkt för mammas händer och ansikte. Är man väldigt torr i huden kan babykrämer vara en gudagåva. På https://www.apomera.se/graviditet-mamma finns det flera milda krämer som passar mamma och baby.

Där kan man också köpa babyolja: oljan är till för att återfukta babyns hud efter ett bad och kan smörjas in direkt på våt hud och sedan baddas av. Oljan är så klart även bra för mamman efter duschen. Det sjunker snabbt in i huden, är av naturliga råvaror och gör underverk för torra och nyrakade ben!

Man kan också få nytta av tvättlappar. De används främst vid blöjbyten men kan också användas som ett skonsamt sätt att ta bort sminket efter en kväll med kompisarna. Tvättlapparna är också bra att ha i bilen där man lätt bli kladdig om fingrarna om man försöker mata ett barn medan man väntar i bilkön eller stå på parkeringen.