Lycka ger Lyster

Börja träna

Träning och motion är något man verkligen bör ägna sig åt om man vill vara hälsosam. Här kommer därför några tips på hur man kan komma igång med träningen på ett bra sätt.

Börja lätt

Har man inte tränat på länge eller kanske inte tränat alls tidigare är det viktigt att man i början tar det lugnt så man vänjer kroppen vid träning och inte drar på sig skador och andra problem. En lagom dos träning i början kan vara ett par pass i veckan om 20-30 minuter.

Variera träningen

Ett bra tips när man tränar är att variera den så mycket som möjligt. Förutom att variation är bra för kroppen så är det också roligare för en själv om man inte bara springer eller ligger på gymmet varje gång man tränar.

Tänk också på att det finns många andra tränings- och motionsformer utöver just löpning och gym, som till exempel simning, skidåkning, cykling, inlines, tennis, badminton, fotboll och innebandy med mera.

Träna tillsammans

Ett annat bra tips är givetvis att träna tillsammans med andra, vilket framför allt är bra om man har lite svårt att ta sig an träningen och komma igång.