Lycka ger Lyster

Billigt mode eller ej?

Att shoppa kläder är ett stort nöje för många av oss. Tyvärr kostar det en del att ha en fullproppad garderob.

Men om man besöker butiker som H&M kan man köpa fyra plagg för samma pris som ett plagg på en dyrare butik. Vad är egentligen att föredra?

Har man stor ruljans i sin garderob och ändrar ofta stil och smak så kanske det inte är lika smart att köpa bara dyrare, mer exklusiva plagg som är menade att hålla i många år. Då kan H&M vara ett bättre alternativ. Men sedan ska man tänka på att butiker som säljer kläder så pass billigt använder ofta väldigt billig arbetskraft för att skapa plaggen. Så gör undersökningar först så du kan shoppa med rent samvete.

Även om man är väldigt ombytlig i stil kan det löna sig att minska ned på sin garderob och istället fokusera på bra kläder, även om de kostar lite mer. Kläder med dyrare prislapp blir istället en värdesak som du kommer vilja behålla eftersom du har spenderat mer pengar på den där kjolen än någon av dina andra kjolar. Bygg upp en basgarderob med finare plagg som kommer att hålla, tvätt efter tvätt. Sedan kan man lägga till några billigare plagg som passar din nuvarande stil. Men basplaggen kommer alltid att komma tillbaka, vilken stil man än byter till.

Det går att köpa dyrare kläder utan att det behöver kosta skjortan. Det finns flera onlinebutiker som erbjuder rabattkoder och visar vilka butiker som har specialerbjudanden just nu. Genom att shoppa under rea eller kampanjer har du möjligheten att köpa hållbara plagg till ett billigare pris.