Lycka ger Lyster

Bästa knepen för bästa hälsan

shutterstock_156374564

Det finns tusentals träningstricks och superdieter på nätet. Väldigt få av dessa genvägar och tabletter ger den effekt som man önskar. De här knepen är dock beprövade och bevisade: 

Din kropp älskar grönsaker

Grönsaker innehåller viktiga mineraler, vitaminer, antioxidanter och mycket mer gott för kroppen. Vi är allätare men kroppen lider mer av överkonsumtion av kött och charkuterier än grönsaker. Det är också fritt fram att äta frukt. Man behöver inte vara rätt för fruktsockret, det höjer blodsockret lite men eftersom sockret kommer med fibrer så bildas inte fett av sockret (såsom det gör med godis och läsk). På hälsosidorna.se kan du läsa mer om olika grönsaker och vilka ämnen de innehåller.

Fimpa på en gång

Vi alla vet hur skadligt rökningen är för kroppen. Den drabbar även de i omgivningen genom passiv rökning. Skadorna från rökningen syns från insidan och ut. Din hur, ditt hår och dina naglar samt din doft avslöjar dig som rökare.

Du kan trappa ned eller byta ut rökningen med en e-cigarett. På smokesmart.se finns mer information hur e-cigaretten fungerar och vilka fördelar du får av bytet.

Vatten är det bästa

Mjölk, juice, läsk, milkshakes, öl och allt annat drickbart är egentligen en lite lyx för kroppen. Du behöver bara vatten som enda vätska. Din kropp mår bättre om du bara dricker vatten och skippar de andra dryckerna.

Men en myt är att man ska dricka en viss mängd varje dag. På expressen.se förklarar man att kroppen kontrollerar törst och kommer att meddela hjärnan när du behöver vatten. Man behöver bara dricka vatten när man är törstig, möjligen lite mer om man tränar mycket. Du kan också undersöka färgen på din urin: ju gulare och mörkare den här desto mer uttorkad är du.